2009. április 13., hétfő

Tavaszi szüneti szösszenet

Sziasztok

Tök jók voltak az elmúlt napjaink. Belekóstolhattam egy kicsit az amerikai fociba (csütörtökön a számháború előtt). Jó volt látni milyen lelkesen hajkurásztuk azt a ludály labdát a srácokkal. Ádám olyan lelkesen és hivatásszerűen magyarázta el nekünk a szabályokat, mintha a cél nem is csak az idő elütése, hanem egy profi meccs bajnoki döntője lett volna. Márk Patton (esztergomi lelkipásztor) is velünk játszott fiával, ezzel megfűszerezték a játékunkat.

A sport után jött a számok, betűk és a karakterek háborúja. Ekkorra már közel harmincan lehettünk és tök jó volt, hogy a velencei fiatalok is lelkesen próbálták velünk együtt kifürkészni az ellenséges csapat homlokán lévő hieroglifákat. Ami nem volt szép tőlünk fiúktól, hogy az utolsó harcban, amikor nemek szerint választottuk külön a csapatokat, még esélyt sem hagytunk a lányoknak. Hát igen még a gavallér viselkedést tanulnunk kell.

Pénteken a Széder-estén kicsit ki voltam fáradva a sok előkészületben, de olyan jó volt látni, hogy voltak olyan fiatalok, akikre maximálisan tudtam számítani. Nagy pocak ide, nagypocak oda, Anikóm neki ült a 25kg krumplit megpucolni, és mire a pakolással felmentünk Rab Janival hozzánk, már a nagyját meg is hámozta. Maga az este szerintem eléggé jól sikerült. Több mint hetvenen voltunk és a társaság bizonyos százalékát akkor láttam először. A vágyam az volt, hogy a jelenlévők ne csak egy Izraelita hagyományhoz, hanem magához az Örökkévalóhoz is közelebb jussanak. Nem tudom mennyire sikerült ezt a célt betöltenie ennek az estének, de reménykedem, hogy többé-kevésbé sikerült. Köszönöm mindenkinek, akik valamiben segítettek az estének az előkészületében, vagy az elpakolásban. (Ja és finomak voltak a csirkecombok!)

Szombaton a szék és asztalpakolás, no meg a felmosás után, elindultunk túrázni a Csókakői várba. Hát eléggé kalandosra sikerült a túra. Addig-addig rágtuk Gergő fülét a várban, hogy túrázzunk egy igazit, míg nem felbaktattunk egy meredek hegyoldalon és leereszkedtünk egy már-már szakadékra emlékeztető lejtőn. Hát megkaptuk a túrát, szerintem tök jó volt.

Úgy hiszem eléggé mozgalmasra sikerült a tavaszi szünet.

Pisti

2 megjegyzés: